Összeköt az energia!

ti&gáz - Összeköt az Energia

Bár földünk országainak energiaigénye egyre nő, a fosszilis energiahordozók készlete véges. Emiatt az energiatakarékosság már ma is az emberiség kulcskérdése. Olyan világméretű probléma, amelyre közösen kell megoldást találnunk!

A tigáz – felelősségteljes szolgáltató vállalatként – kiemelt figyelmet fordít a felnövekvő generáció energia- és környezettudatos nevelésére. Meggyőződésünk, hogy energiatakarékos magatartással, a mindennapi energiapazarlás csökkentésével valamennyien – kicsik és nagyok egyaránt – tehetünk közvetlen környezetünkért, bolygónkért, közös, okosabb, felelősségteljesebb jövőnkért. S ezt a tanulást nem lehet elég korán kezdeni!

A tigáz kiemelt célja, hogy felhívja a fiatalság figyelmét az energiatakarékosság és a környezetvédelem fontosságára, s hogy a maga eszközeivel és lehetőségeihez mérten hozzájáruljon egy energiaügyekben járatos és energiatudatos generáció felnövekedéséhez. E törekvés szellemében 2010 szeptemberében életre hívtuk országjáró általános iskolai programunkat, ti&gáz - Összeköt az Energia elnevezéssel.

A tigáz egy óriási méretű energiatakarékossági társasjátékot alkotott, hogy az általános iskolák alsó és felső tagozatos diákjai rendhagyó környezetismeret, illetve fizika óra keretében, játszva ismerhessék meg az energetika, a környezettudatos energiafelhasználás és az energiatakarékosság témakörét.

A tigáz program tehát játék a tudásért, játék a környezetért. Olyan kezdeményezés, amelynek keretében szórakoztatva taníthatunk és játszva tanulhatunk.

Rólunk mondták

Nagyon örülünk a lehetőségnek, mert a játékos forma, a változatos módszerek segítségével hatékonyabban rögzül a gyermekekben az ismeret. Felkészült, lelkes előadókkal találkoztunk, akik élményszerűvé tették az órát. Több ilyen alkalomra lenne szükségünk. Köszönjük szépen!

Sárosi Katalin, Fekete Istvánné – tanítónők, Kálvin Téri Általános Iskola, Püspökladány

Nagyon köszönjük ezt az érdekes és értékes órát, amivel a gyerekek felelevenítették eddigi tudásukat és sok új információval gazdagodtak. Köszönjük!

Dajka Andrea, Kálvin Téri Általános Iskola, Püspökladány

Nagyon érdekes, változatos módszerekkel dolgozó órát tekinthettünk meg a gyerekekkel. A játékos forma közel állt az életkorukhoz és érdeklődésükhöz. Játékosan sok új ismerettel gazdagodtak. A környezettudatos gondolkodásukat segítette elő. Köszönjük!

Szentpéternétóth Ágnes – tanító, Petőfi Sándor Általános Iskola, Püspökladány

Eme fontos témát sikerült testközelben megismertetni a tanítványainkkal. Munkájukhoz további sikereket kívánunk.
ui.: A hőlégballon bemutatóra igyekszünk „ütős” filmet készíteni.

Rácz Antalné – tanító, Petőfi Sándor Általános Iskola, Püspökladány

Egy igen figyelemfelkeltő, jól szervezett rendkívüli órán vehettünk részt. Fontosnak tartjuk a környezettudatosságra nevelést. Tartalmában jól kiegészítette ezirányú témakörünket. Az „oktatók” nyílt, egyszerű, közvetlen előadásmódja megragadta a tanulók figyelmét, örömmel vettek részt az óra végi közös játékban. Köszönjük!

Orosz Lászlóné, Kiss Judit, Móra Ferenc Általános Iskola, Hajdúdorog

Nagyon érdekes és változatos módszerekkel keltették fel a gyerekek érdeklődését. Játékos formában hívták fel a figyelmüket arra, hogy mit tehetnek a környezetszennyezés elkerülése érdekében. Tanulóink örömmel vettek részt az energiamegtakarítási társasjátékban. Köszönjük a lehetőséget, reméljük gyermekeink tudatosan fogják alkalmazni az itt hallottakat.

Oláh Györgyné, jászai Károlyné, L-né Mátyás Andrea, Móra Ferenc Általános Iskola, Hajdúdorog

Érdekes, hasznos információkat ismertünk meg játékos formában. A gyerekek nagyon élvezték a játékot. Reméljük tanulóink hasznosítani fogják a megszerzett tudást.

Urgyánné Fekete Ágnes, Móra Ferenc Általános Iskola, Hajdúdorog

Nagyon köszönjük a lehetőséget, hogy részt vehettünk ezen az érdekes, interaktív előadáson. A téma kibontása közel állt a gyerekek életkorához. Munkájukhoz további sikereket kívánunk.

Szilágyi Margit, Bodogán Istvánné, Molnár Dénesné, Orbán Andrásné, Fekete István Általános Iskola, Tiszacsege

Örülünk, hogy játékos formában mutattak be nekünk új ismereteket. Reméljük, hogy mi és a gyermekeink családja is tud majd energiatakarékosabban élni. Köszönjük az előadók lelkes munkáját.

Tóth Sándorné, Kiss Ferencné, Juhászné Beke Andrea, Szabó Andrea, Kissné P. Ibolya, Veres Péter Általános Iskola, Nagyhegyes

Köszönjük az érdekes és hasznos előadást! Gratulálunk a két előadó gyermekközpontú, szívélyes előadásához. Megfogadjuk a hasznos tanácsokat! További sikeres munkát kívánunk!

Kiszi Lászlóné, Karácsony Jánosné, Tóth Gyuláné, Fejes Sándorné, Barsi Dénes Általános Iskola, Komádi

A program elérte célját, mert a gyerekek rendkívül fogékonyak az új ismeretekre és minél korábbi életkorban találkoznak, a Föld globális problémáival annál hatékonyabban fogják megvédeni az értékeket. A családokba is kellene egy láthatatlan, de folyton jelenlévő energia- és környezettudatos „manó”. Valószínűleg többször koppantana a felnőttek, fejére mint a gyerekekére.

Szoboszlainé Kádár Anikó, Bárdos Lajos Általános Iskola, Hajdúszoboszló

Köszönjük a tartalmas, a gyermekek számára új ismereteket nyújtó előadást, a játékos beszélgetést, a társasjátékot. A gyermekek és felnőttek nagyon jól érezték magukat, s bízunk benne, hogy a tanácsokat is megfogadják majd.

Komádi Zsuzsa, Bárdos Lajos Általános Iskola, Hajdúszoboszló

Fontos, hogy minél több helyen halljon a jövő nemzedék arról, hogy milyen lesz a jövője, ha nem kezd el már időben vigyázni rá. Az előadás tartalma lekötött minden gyermeket. A kedves előadók nagy lelkesedéssel beszélnek ezekről a fontos dolgokról. Köszönjük!

Samai Katalin, Bárdos Lajos Általános Iskola, Hajdúszoboszló

Köszönjük a tartalmas, tanulságos és érdekes bemutatót. Rendkívül hasznos kezdeményezésnek tartjuk, hiszen így neveljük környezettudatos, környezetvédő felnőtteké őket. Tetszik, hogy az előadás változatos formában zajlott, mert a gyerekekhez játékos, tevékenykedtetéses formában jutnak el és lesznek maradandók a hasznos információk. Köszönjük!

Szegedi Andrea, Gönczy Pál Általános Iskola, Hajdúszoboszló

Köszönetünket szeretnénk kifejezni ezért a tartalmas, érdekes, interaktív foglalkozásért. a gyerekek érdeklődését maximálisan felkeltették és felhívták figyelmüket ezekre az égető problémákra. Reméljük szüleiknek is beszámolnak a hallottakról és megpróbálnak környezettudatosan élni.

Tóth Franciska és a 3.a osztály, Bocskai István Általános Iskola, Hajdúnánás

Köszönjük a lehetőséget, hogy részt vehettünk ezen az előadáson. A kisfilmek nagyon érdekesek voltak, amelyek le is kötötték a gyerekek figyelmét. Nagyon jó volt, hogy a gyerekeket is bevonták és nemcsak egy száraz előadást láthattunk. Az előadók is nagyon kedvesek voltak. A társasjátékokat is nagyon élvezték a gyerekek. Még egyszer köszönjük a bemutatót és a további munkájukhoz sok sikert kívánunk.

Ötvösné Tóth Ágnes és a 4.a osztály, Bocskai István Általános Iskola, Hajdúnánás

Köszönjük ezt az érdekes és jól felépített előadást. A program minden része érdekes és figyelemfelkeltő volt. A társas játékok kivételesen nagyon tetszettek a gyerekeknek és nekünk egyaránt. Mindannyian hasznos tanácsot kaptunk, és átfogó kép alakult ki bennünk a háztartási energiatakarékosság terén. A kedves, nyugodt hangulat szintén elősegítette a program sikerét. További sok sikert kívánunk munkájukhoz!

Kovács Krisztina és a 4. osztály, Református Általános Iskola, Hajdúnánás

Nagyon köszönjük a lehetőséget, hogy részt vehettünk ezen az előadáson. Tanulságos, egyben játékos és érdekes volt a délután. A már meglévő ismereteiket felfrissíthették, de új információhoz is jutottak a gyermekek. A mai világban nagy szükség van az ilyen és ehhez hasonló ismeretterjesztésre. A két előadó megtalálta a gyerekekkel az összhangot, s így élvezték a komoly és játékosabb részét is. A 3. évfolyamosak nevében köszönjük és további munkájukhoz sikereket, jó egészséget kívánunk!

Barabásné Balogh Ilona, 3.a és Csenczkiné Simon Boglárka, 3.b, Egressy Béni Általános Iskola, Mezőcsát

Köszönjük a lehetőséget, hogy alternatív erőforrásokat is megismerhettünk, ezentúl környezettudatosabban élünk majd.

Záborszki Andrea, 4.a és Hornyák Csilla, 4.c, Egressy Béni Általános Iskola, Mezőcsát

Köszönjük a lehetőséget, hogy meghallgathattuk a környezettudatos viselkedésről szóló előadást. Nagy élményt jelentett a gyerekek számára. Felkeltette érdeklődésüket. Rendkívül aktívak voltak, és a játékot is nagyon élvezték. Igyekszünk takarékosan élni! További munkájukhoz kitartást és jó egészséget kívánunk!

Pajor Tamásné, 3.b, Szent István Katolikus Általános Iskola, Mezőkövesd

Nagy érdeklődéssel várták a gyerekek az előadást. Aktívan bekapcsolódva válaszoltak az érdekes kérdésekre. A videofilmekből sokat tanulhattak, környezettudatos nevelésre készítették fel ezzel őket. A társasjáték igazán élményszerű volt. Munkájukhoz mi is kívánunk sok kitartást a 4.a és 4.b osztály nevében.

Mezeiné Tóth Ágnes, 4.b, Szent István Katolikus Általános Iskola, Mezőkövesd

Nagyon tanulságos, sokrétű előadást láttunk, hallottunk. A két hozzáértő vezető segítségével a gyerekek valós problémákkal ismerkedtek meg. Köszönjük a lehetőséget, további jó munkát kívánunk!

Gáspárné Molnár Andrea, 3.b és 4.b, Bárdos Lajos Általános Iskola, Mezőkövesd

Köszönjük szépen a változatos,kreatív bemutatót! Tanulóink a gyakorlatban is továbbviszik az itt hallottakat, példát mutatnak a felnőtteknek.

Ruffné Basa Rózsa, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Galgahévíz

Kapcsolatfelvétel

E-mail: 

Ha az Ön gyermekének iskolája is szeretne csatlakozni programunkhoz, kérjük, töltse ki a Helyszínek oldalon található jelentkezési lapot!